OPISibuvit D3 4000 + K2 MK-7 Omega 3 to suplement diety w postaci kapsułek miękkich przeznaczony wyłącznie
dla osób dorosłych powyżej 75. roku życia.Zawiera ryby lub produkty pochodne.SKŁADNIKIOlej
rybi, żelatyna, triglicerydy nasyconych kwasów tłuszczowych o średniej długości, substancja utrzymująca wilgoć glicerol, menachinon (witamina K2 MK-7), cholekalcyferol (witamina D3).
Składnik: |
1 kapsułka |
% RWS* |
Witamina D |
100 µg |
2000 |
Witamina K |
100 µg |
133 |
Olej rybi zawierający kwasy omega-3 - EPA + DHA - DHA |
365 mg 250 mg 200 mg |
-* *
|
*%RWS - referencyjne wartości spozycia
* * - brak RWS
WŁAŚCIWOŚCI SKŁADNIKÓWWitamina D:- pomaga w prawidłowym wchłanianiu/wykorzystywaniu wapnia i fosforu oraz utrzymania prawidłowego poziomu wapnia we krwi
- pomaga również w utrzymaniu zdrowych zębów i kości
- pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego
Witamina K:- przyczynia się do prawidłowego krzepnięcia krwi
- pomaga w utrzymaniu zdrowych kości
DHA (kwas dokozaheksaenowy) i EPA (kwas eikozapentaenowy) przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca.
DHA (kwas dokozaheksaenowy) przyczynia się do:
- utrzymania prawidłowego funkcjonowania mózgu
- utrzymania prawidłowego widzenia.
MASA NETTO18,3 g (30 kapsułek po 0,610 g)
ZALECANE DZIENNE SPOŻYCIEDorośli powyżej 75. roku życia: 1 kapsułka dziennie.
OSTRZEŻENIANie należy stosować jednocześnie innych preparatów zawierających witaminę D.
PRZECHOWYWANIEChronić od światła i wilgoci. Blistry z kapsułkami przechowywać w szczelnie zamkniętym kartoniku. Przechowywać w temperaturze poniżej 25°C.
PRODUCENT / DYSTRYBUTORPOLPHARMA S.A.
ul. Pelpińska 19
83-200 Starogard Gdański
INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWANie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Dla zdrowia ważna jest zróżnicowana dieta oraz zdrowy tryb życia.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Nie należy stosować preparatu w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik preparatu.
Nie należy spożywać po upływie daty minimalnej trwałości.