OpisMöller’s Omega-3 Rybki, żelki o smaku jabłkowym, 36 sztuk
Möller’s Omega-3 Rybki to kwasy omega-3 EPA i DHA oraz witamina D3 w formie pysznych żelków, które nie zawierają sztucznych barwników i substancji słodzących.
Möller’s Omega-3 Rybki to smaczne żelki, które zawierają te same, naturalne kwasy omega-3 i witaminę D3 co Möller’s Tran Norweski i mają pyszny smak! Stanowią zdrowe uzupełnienie diety dzieci w składniki istotne dla prawidłowego wzrostu i funkcjonowania młodego organizmu.
Möller’s Omega-3 Rybki to pyszne żelki owocowe, bogate w kwasy omega-3 oraz naturalną witaminę D3. Witamina D3 wspomaga przyswajanie wapnia i fosforu w organizmie, przyczynia się do prawidłowego wzrostu kości u dzieci oraz wspomaga odporność. Omega-3 DHA przyczynia się do prawidłowej pracy mózgu i narządu wzroku.
Właściwości
Kwas omega-3 DHA przyczynia się do prawidłowego widzenia i pracy mózgu (przy dziennym spożyciu 250 mg DHA)
Witamina D wspomaga odporność i rozwój kości u dzieci.
Skład
ubstancje słodzące (ksylitol, sorbitol), skoncentrowany olej z ryb, woda oczyszczona, żelatyna, aromat, przeciwutleniacz (kwas jabłkowy), regulator kwasowości (cytrynian trisodowy), barwnik (ekstrakt z papryki), cholekalcyferol (witamina D3).
Dawkowanie
Dzieci powyżej 3 lat i dorośli: 2 żelowe rybki
2 żelki zawierają: kwasy tłuszczowe Omega-3 - 0,4 g, w tym: DHA (kwas dokozaheksaenowy) - 0,3 g, EPA (kwas eikozapentaenowy) - 0,1 g, witamina D3 10 μg (200%)
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWANie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Dla zdrowia ważna jest zróżnicowana dieta oraz zdrowy tryb życia.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Nie należy stosować preparatu w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik preparatu.
Nie należy spożywać po upływie daty minimalnej trwałości.