OPISChili Fat Burner to suplement diety w postaci kapsułek zawierający naturalna kompozycję papryki chili, ekstraktu z zielonej herbaty oraz błonnika jabłkowego.
Produkt przeznaczony
dla osób dorosłych, które chcą zadbać o prawidłową wagę ciała.
SKŁADNIKIsproszkowane owoce papryki rocznej zw. chili (
Capsicum annum), otoczka kapsułki: żelatyna, ekstrakt z liści zielonej herbaty (
Camellia sinensis) 20:1, naturalny sypki błonnik jabłkowy.
Składniki |
1 kapsułka |
Papryka chilli |
100 mg |
Ekstrakt z zielonej herbaty polifenole, w tym: katechiny (EGCG - galusan epigalokatechiny) |
50 mg 47,5 mg 33,25 mg (13,3 mg) |
Błonnik jabłkowy (80 %) |
50 mg (40 mg) |
WŁAŚCIWOŚCI SKŁADNIKÓWPapryka Chili wspomaga pobudzić wydzielanie soków trawiennych, wspomaga metabolizm tłuszczu.
Zielona herbata wspomaga działanie chili.
MASA NETTO8,88 g (30 kapsułek po 296 mg)
ZALECANE DZIENNE SPOŻYCIEDorośli: 1 kapsułka rano, 30 minut po posiłku. Należy popić szklanką wody. Nie należy spożywać na czczo.
OSTRZEŻENIANie spożywać dziennej ilości równej 800 mg 3-galusanu (-) epigalokatechiny (EGCG).
Produkt nie powinien być spożywany przez kobiety w ciąży lub kobiety karmiące piersią oraz dzieci w wieku poniżej 18 lat.
Nie należy spożywać w przypadku, jeśli tego samego dnia były spożywane inne produkty zawierające zieloną herbatę.
W celu uzyskania lepszych efektów można regularnie wykonywać ćwiczenia fizyczne oraz ograniczyć kaloryczność spożywanych posiłków.
PRZECHOWYWANIEPrzechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, nieprzekraczającej 25°C, w suchym miejscu.
PRODUCENT / DYSTRYBUTORAlter Medica J.P.M. Szupina SP.J
ul. Spokojna 11
34-300 Żywiec
INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWANie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Dla zdrowia ważna jest zróżnicowana dieta oraz zdrowy tryb życia.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Nie należy stosować preparatu w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik preparatu.
Nie należy spożywać po upływie daty minimalnej trwałości.