OPISBłonnik to suplement diety w postaci proszku będący połączenie roślinnych składników: mielonych nasion lnu zwyczajnego, łusek babki jajowatej, błonnika jabłkowego oraz inuliny.
Preparat charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
Produkt przeznaczony
dla osób dorosłych i dzieci powyżej 12 roku życia w celu wzbogacania diety w błonnik i składniki wspomagające prawidłową pracę jelit. Może być stosowany jako dodatek do diet odchudzających i oczyszczających.
SKŁADNIKImielone nasiona lnu zwyczajnego (
Linum usitatissimum) uzyskane w procesie odtłuszczania, maltodekstryna, inulina, mielone łuski babki jajowatej (
Plantago ovata), błonnik jabłkowy.
Składnik |
10 g (%RWS*) |
Błonnik pokarmowy |
3,2 g (32%) |
Mielone nasiona lnu zwyczajnego |
3,87 g (-* *)
|
Inulina |
1,2 g (-* *) |
Babka jajowata |
1 g (-* *) |
Błonnik jabłkowy |
0,56 g (-* *) |
*%RWS - referencyjne wartości spożycia
* * - brak RWS
WŁAŚCIWOŚCI SKŁADNIKÓWMielone nasiona lnu zwyczajnego wspomagają proces trawienia i przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania jelit.
MASA NETTO350 g
ZALECANE DZIENNE SPOŻYCIEDorośli i dzieci powyżej 12 roku życia: 2 razy dziennie (przed śniadaniem i kolacją) po 5 g (ok. 1 czubata łyżeczka). Preparat wymieszać ze 100 ml chłodnej wody, natychmiast wypić i dodatkowo popić szklanką wody. Najlepiej stosować na 30 minut przed posiłkiem.
OSTRZEŻENIAW cukrzycy stosować w porozumieniu z lekarzem lub dietetykiem.
PRZECHOWYWANIEPrzechowywać w zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.
PRODUCENT / DYSTRYBUTOROleofarm Sp. z o.o.
ul. Mokronoska 8
52-407 Wrocław
INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWANie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Dla zdrowia ważna jest zróżnicowana dieta oraz zdrowy tryb życia.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Nie należy stosować preparatu w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik preparatu.
Nie należy spożywać po upływie daty minimalnej trwałości.