OpisZatogrip junior to podwójna siła dzięki połączeniu ekstraktów roślinnych z korzenia pelargonii afrykańskiej oraz owoców czarnego bzu. Dodatkowo, ekstrakty roślinne syropu Zatogrip junior wspierają układ oddechowy poprzez łagodzenie objawów kaszlu i bólu gardła, jak również przynoszą ulgę w przypadku podrażnienia górnych dróg oddechowych, strun głosowych, jamy ustnej i krtani.4 Składniki syropu ZATOGRIP junior wspomagają również organizm w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Składniki i ich ilości, zawarte w syropie Zatogrip Junior 6+, są dostosowane do wieku i zmieniającej się budowy anatomicznej układu oddechowego dziecka.
- Zawiera wysokiej jakości standaryzowane ekstrakty roślinne6
- Bez barwników, z naturalnym aromatem
- Naturalny malinowy smak pochodzący z sproszkowanych owoców malin
Zatogrip Junior przeznaczony jest do postępowania dietetycznego w stanach:
- grypy i przeziębienia
- nieżytu nosa i zatok
- infekcji ucha środkowego
Zalecana porcja do spożycia:
1 łyżeczka 2 razy dziennie (w godzinach porannych i wczesno popołudniowych). 1 łyżeczka =5 ml.
Ważne informacje:
- syrop należy wstrząsnąć przed użyciem
- produkt zawiera składniki pochodzenia naturalnego, które mogą być przyczyną wystąpienia osadu. Nie wpływa to na jakość produktu
- syrop należy przechowywać w temperaturze pokojowej (15-25° C), w ciemnym i suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci
- po otwarciu zużyć w ciągu 30 dni
- produkt przyjmowany jest pod nadzorem lekarza
- nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik preparatu
- produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego
INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWANie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Dla zdrowia ważna jest zróżnicowana dieta oraz zdrowy tryb życia.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Nie należy stosować preparatu w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik preparatu.
Nie należy spożywać po upływie daty minimalnej trwałości.