OpisMULTILAC, 50 kapsułek
Suplement diety
Składniki
Składnik |
1 kapsułka |
Liofilizat bakterii należących do 9 różnych szczepów: |
4,5 miliarda bakterii (4,50 x 109 CFU*) |
Lactococcus lactis Ll-23 |
13 x 10⁸ CFU* |
Lactobacillus plantarum LP-115 |
2,5 x 10⁸ CFU |
Lactobacillus rhamnosus BIFOLACTM GG |
1,5 x 10⁸ CFU |
Streptococcus thermophilus ST-21 |
1,1 x 10⁸ CFU |
Bifidobacterium breve BB-03 |
1 x 10⁸ CFU |
Lactobacillus casei Lc-11 |
0,4 x 10⁸ CFU |
Bifidobacterium bifidum Bb-02 |
1 x 10⁸ CFU |
Bifidobacterium animalis ssp. lactis BIFOLACTM 12 |
21,5 x 10⁸ CFU |
Lactobacillus acidophilus LA-14 |
2 x 10⁸ CFU |
Fruktooligosacharydy (FOS) |
63 mg |
*Colony Forming Unit – jednostka tworząca kolonię
Masa netto
50 kapsułek
Sposób użycia
Dorośli: 1 kapsułka na dobę (najlepiej na noc).
Dzieci: 1 kapsułka na dobę (najlepiej na noc).
Multilac Kapsułki może być stosowany tylko u dzieci, które potrafią połknąć kapsułkę.
Kapsułkę należy połknąć popijając szklanką wody.
Nie należy łączyć preparatu ze zbyt gorącymi pokarmami/płynami.
Przeciwwskazania
Uczulenie na którykolwiek ze składników produktu.
Przechowywanie
Przechowywać w oryginalnym opakowaniu, w temperaturze poniżej 25°C, chronić od światła i wilgoci. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Informacje dotyczące bezpieczeństwa
Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Dla zdrowia ważna jest zróżnicowana dieta oraz zdrowy tryb życia. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Producent
USP ZDROWIE SP.ZO.O.
Poleczki 35
02-822 Warszawa
INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWANie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Dla zdrowia ważna jest zróżnicowana dieta oraz zdrowy tryb życia.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Nie należy stosować preparatu w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik preparatu.
Nie należy spożywać po upływie daty minimalnej trwałości.