OpisLactoKids
suplement diety w postaci zawiesiny, przeznaczony do uzupełnienia flory bakteryjnej u noworodków, niemowląt i dzieci w okresie antybiotykowej terapii oraz do 2-3 tygodni po zaprzestaniu stosowania antybiotyków a także przy zmianach stref klimatycznych, które mogą wywołać zmiany w składzie mikroflory przewodu pokarmowego.
Suplement diety LactoKids zawiera w swoim składzie dobrze przebadany szczep probiotyczny Lactobacillus rhamnosus GG AF ATCC 53103, który wykazuje korzystne działanie dla zdrowia. Bakterie te występują w formie mikrokapsułek co pozwala na znaczne zwiększenie żywotności bakterii probiotycznych w przewodzie pokarmowym.
Składniki:
olej słonecznikowy rafinowany, bakterie kwasu mlekowego zawierające Lactobacillus rhamnosus GG AF ATCC 53103, substancje zagęszczające: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, substancja przeciwutleniająca: D-alfa-tokoferol (witamina E naturalna).
Sposób użycia:
Zalecane dzienne spożycie 5 kropli dla noworodków, niemowląt i dzieci. Dla noworodków według indywidualnych zaleceń lekarza. Produkt w postaci zawiesiny. Przed każdym użyciem zaleca się energicznie wstrząsnąć zamkniętą butelką aż do uzyskania jednolitej zawiesiny. Po wstrząśnięciu może pojawić się naturalne zmętnienie, które nie stanowi wady. Produkt podawać w trakcie posiłków. Krople można podawać bezpośrednio do jamy ustnej lub rozpuścić w zimnym lub ciepłym płynie (np. woda, mleko, sok owocowy). Temperatura płynu nie może przekraczać 37°C. W przypadku niemowląt karmionych piersią podawać w ściągniętym mleku matki. Po pierwszym otwarciu butelki produkt należy zużyć w ciągu 50 dni.
INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWANie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Dla zdrowia ważna jest zróżnicowana dieta oraz zdrowy tryb życia.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Nie należy stosować preparatu w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik preparatu.
Nie należy spożywać po upływie daty minimalnej trwałości.