OpisGranatowiec właściwy, nazywany zwyczajowo granatem, jest jedną z najstarszych roślin uprawianych w południowo–zachodniej Azji. Bezpośrednio wyciskany z owoców granatu sok stanowi doskonałe uzupełnienie codziennej zbilansowanej diety. Charakteryzuje się naturalnie kwaśnym, lekko cierpkim smakiem oraz zawartością polifenoli (550 mg w 100 g soku). Doskonale nadaje się do przyrządzania orzeźwiających napojów owocowych.
Składniki: 100% sok z owoców granatu (Punica granatum L.).
Wartość odżywcza 100 ml soku: wartość energetyczna (energia) – 265 kJ / 62 kcal, tłuszcz – 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone (kwasy nasycone) – 0 g, węglowodany – 15,5 g, w tym cukry – 12,4 g, błonnik 0,2 g, białko – 0 g, sól – 0 g.
Przechowywanie: przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce, nie dłużej niż 10 dni.
Uwaga! Może wytrącić się naturalny osad. Przed spożyciem wstrząsnąć.