PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY

Olejek Sandałowy KEJ 10 ml

0,0 (0)
Cena
14,49 zł

DARMOWA DOSTAWA W 24H

Typ preparatu:
Bez recepty
Producent:
PPHU KEJ SP. Z O.O.
Opakowanie:
10 ml
Opis
Dostawa
Opinie (0)
Porady

Należy do najstarszych pachnideł ludzkości. Ma szerokie zastosowanie w perfumerii – produkcja mydeł, płyny do kąpieli, kremy, szminki, pudry, perfumy. Wykorzystywany do przygotowywania kadzideł. Posiada łagodne właściwości dezynfekujące i antyseptyczne.

Stosowany w kosmetyce wpływa bardzo korzystnie na różne rodzaje cery i łagodzi różne dolegliwości skóry. W postaci ciepłych kompresów stosowany do pielęgnacji cery suchej i odwodnionej. Ze względu na swoje walory ściągające i antyseptyczne nadaje się też do cery tłustej z trądzikiem. Może być dodawany do płynów po goleniu, zwłaszcza dla młodych mężczyzn z wysypkami spowodowanymi używaniem golarek. Działa kojąco, łagodzi swędzenie skóry i zapobiega rozmnażaniu się bakterii, powodujących pojawianie się wysypki. Ze względu na zapach posiada sławę afrodyzjaku.

Sposób użycia:

Kąpiele: 2 krople na 1/2 wanny ciepłej wody.
Masaże: 2 krople zmieszać z łyżką stołową oleju z nasion winogron- wcierany działa kojąco i łagodzi swędzenie skóry. Nadaje się do cery tłustej ze względu na działanie ściągające i antyseptyczne.
Kompresy: 4-5 kropli olejku na gorący kompres do pielęgnacji cery suchej i odwodnionej
Aromatyzacja powietrza: kilka kropli olejku wlać na spodek z wodą do ogrzewacza

Informacja dotycząca polityki plików cookies: Informujemy, iż w naszych serwisach internetowych korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Dalsze korzystanie z naszych serwisów, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności.