Olej z Pestek Dyni 0,25l

Olej z Pestek Dyni 0,25l

0,0 (0)
Cena
34,03 zł
DARMOWA DOSTAWA W 24H
Typ preparatu:
Producent:
Oleofarm
Opakowanie:
Opis
Dostawa
Opinie (0)
Porady

Olej ten powstaje ze starannie wyselekcjonowanych pestek dyni. Tłuszcze zawarte w pestkach dyni zaliczają się do pełnowartościowych tłuszczów roślinnych, tak zwanych NNKT, które bezwzględnie musimy dostarczać wraz z pożywieniem. Olej z pestek dyni tłoczony jest na zimno, dzięki czemu NNKT nie ulegają rozkładowi a olej nasz zachowuje pełne właściwości odżywcze.

Dawkowanie - Olej z Pestek Dyni 0,25l

Podawać bezpośrednio na łyżeczce lub stosować jako dodatek do surówek z kiszonej kapusty, sałatek, dipów, sosów, past serowych.

Składniki - Olej z Pestek Dyni 0,25l

Olej z pestek dyni (Oleum cucurbitae).
Wartości odżywcze w 100g: białko - 0g, węglowodany - 0g, tłuszcze - 100g (w tym NNKT - min. 47g). 25g (ok. 1,5 łyżki) oleju z pestek dyni zabezpiecza dzienne zapotrzebowanie organizmu na NNKT.
Wartość energetyczna w 100g produktu: 900 kcal/3700 kJ.

Działania

Wykazuje właściwości nawilżające, natłuszczające i wygładzające, dzięki dużej zawartości potasu działa oczyszczająco i rozjaśniającą.
Wpływa korzystnie na prawidłową pracę układu moczowego i wspomaga funkcjonowanie gruczołu krokowego (prostaty).

Wskazania - Olej z Pestek Dyni 0,25l

W przemyśle kosmetycznym stosuje przy każdym typie skóry, ale szczególnie polecany dla skóry suchej, łuszczącej się, pękającej, dojrzałej (wygładza zmarszczki). Używany przeciw rozstępom, jako dodatek w olejkach do masażu, kremów i peelingów. Jeśli używany jest jako olej do masażu należy zmieszać go z innym olejem roślinnym (np. słonecznikowym lub oliwą) w proporcjach 1:2.
W medycynie naturalnej stosuje się do leczenia objawów wczesnego stadium przerostu gruczołu krokowego, miażdżycy, schorzenia pęcherza i dróg moczowych, regulacji przemian hormonalnych i metabolicznych w organizmie.
Stosowany również w przemyśle spożywczym. Idealny do spożycia na surowo i do sałatek, jako dodatek do zup.

Uwagi

Może wytrącić się naturalny osad. Stosować wyłącznie na zimno – nie podgrzewać i nie smażyć na nim potraw.

Informacja dotycząca polityki plików cookies: Informujemy, iż w naszych serwisach internetowych korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Dalsze korzystanie z naszych serwisów, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności.