OPISNovocardia to suplement diety w postaci kapsułek zawierający kwasy omega-3 (EPA, DHA), witaminy z grupy B, witaminę E oraz czosnek.
Produkt przeznaczony
dla osób dorosłych. Produkt bezglutenowy.Nie zawiera laktozy.Może być stosowany przez chorych na cukrzycę. Zawiera olej rybi. SKŁADNIKIolej rybi (składnik pochodzący z ryb); otoczka kapsułki: żelatyna; substancja utrzymująca wilgoć: glicerol; octan DL-alfa-tokoferylu (witamina E); barwnik: tlenki i wodorotlenki żelaza; macerat z czosnku standaryzowany na zawartość allicyny; chlorowodorek pirydoksyny (witamina B6); kwas pteroilomonoglutaminowy (kwas foliowy); cyjanokobalamina (witamina B12).
Składniki |
3 kapsułki |
%RWS^ |
Olej rybi, w tym: kwas eikozapentaenowy (EPA) kwas dokozaheksaenowy (DHA) |
3000 mg 540 mg 360 mg |
* * * * * * |
Witamina E |
10,2 mg |
85%% |
Czosnek |
4,02 mg |
* * |
Witamina B6 |
2,01 mg |
143%% |
Kwas foliowy |
201 μg |
101%% |
Witamina B12 |
1,05 μg |
42,00% |
*%RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
* * - brak RWS
WŁAŚCIWOŚCI SKŁADNIKÓWKwas eikozapentaenowy (EPA) i kwas dokozaheksaenowy (DHA) przyczyniają się do prawidłowego funkcjono ania serca.
Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
Witamina B6, foliany i witamina B12 pomagają w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu homocysteiny.
ZALECANE DZIENNE SPOŻYCIEDorośli: doustnie, 3 kapsułki dziennie, o dowolnej porze dnia. Zaleca się przyjmowanie preparatu w trakcie posiłku.
MASA NETTO60,4 g (40 kapsułek)
PRZECHOWYWANIEPrzechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej (15-25°C). Chronić przed wilgocią.
PRODUCENT / DYSTRYBUTORASA Sp. z o.o.
ul. Oświęcimska 11
48-100 Głubczyce
INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWANie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Dla zdrowia ważna jest zróżnicowana dieta oraz zdrowy tryb życia.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Nie należy stosować preparatu w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik preparatu.
Nie należy spożywać po upływie daty minimalnej trwałości.