OPISCilak to suplement diety w postaci kapsułek pomocny przy antybiotykoterapii zawierający 5 wyselekcjonowanych szczepów bakteryjnych występujących w prawidłowej mikroflorze przewodu pokarmowego oraz prebiotyk fruktoligosacharydy.
Produkt przeznaczony
dla osób dorosłych.SKŁADNIKIfruktooligosacharydy, maltodekstryna,
Lactobacillus rhamnosus LRa05,
Lactobacillus casei LC89,
Lactobacillus plantarum Lp90,
Lactococcus lactis, substancja przeciwzbrylająca (sole magnezowe kwasów tłuszczowych),
Lactobacillus acidophilus LA85, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza.
Nazwa składnika |
1 kapsułka |
2 kapsułki |
Lactobacillus rhamnosus Lra05 |
1,6×10^9 CFU* |
3,2×10^9 CFU* |
Lactobacillus casei LC89 |
0,72×10^9 CFU* |
1,44×10^9 CFU* |
Lactobacillus plantarum Lp90 |
0,72×10^9 CFU* |
1,44×10^9 CFU* |
Lactobacillus lactis |
0,72×10^9 CFU* |
1,44×10^9 CFU* |
Lactobacillus acidophilus LA85 |
0,24×10^9 CFU* |
0,48×10^9 CFU* |
Fruktoligosacharydy |
100 mg |
200 mg |
*CFU - jednostka tworząca kolonię
WŁAŚCIWOŚCI SKŁADNIKÓWSzczepy bakteryjne Lactobacillus rhamnosus LRa05, Lactobacillus casei LC89, Lactobacillus plantarum Lp90, Lactococcus lactis, i Lactobacillus acidophilus LA85 pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, łagodzą objawy biegunek oraz pomagają w regulowaniu pracy jelit.
ZALECANE DZIENNE SPOŻYCIEDorośli: 1-2 kapsułki należy połknąć w całości, popijając wodą. Produkt zaleca się stosować w trakcie posiłku.
MASA NETTO20 kapsułek
PRZECHOWYWANIEPrzechowywać w nienasłonecznionym miejscu, w temperaturze poniżej 25°C, w oryginalnym opakowaniu.
PRODUCENT / DYSTRYBUTORAdmira Sp. z o.o.
ul. Gdańska 91/93
90-613 Łódź
INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWANie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Dla zdrowia ważna jest zróżnicowana dieta oraz zdrowy tryb życia.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Nie należy stosować preparatu w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik preparatu.
Nie należy spożywać po upływie daty minimalnej trwałości.