OPISCholispar to suplement diety w postaci proszku w saszetkach zawierający cholinę i L-asparaginian L-ornityny.
Produkt przeznaczony
dla osób dorosłych.SKŁADNIKIsacharoza, L-asparaginian L-ornityny, dwuwinian choliny (cholina), aromat, regulator kwasowosci: kwas cytrynowy, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu.
Składniki w dziennej porcji preparatu |
1 saszetka |
L- asparaginian L- ornityny |
900 mg |
Cholina |
100 mg |
WŁAŚCIWOŚCI SKŁADNIKÓWCholina pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu wątroby oraz przyczynia się do utrzymania właściwego metabolizmu tłuszczów i homocysteiny. Stanowi ponadto prekursor oraz składnik fosfolipidów, takich jak fosfatydylocholina, które budują błony komórkowe.
MASA NETTO129,12 g (30 saszetek po 4,304 g)
ZALECANE DZIENNE SPOŻYCIEDorośli: 1 saszetka dziennie. Zawartość saszetki rozpuścić w 0,5-1 szklanki wody. Mieszać dokładnie do rozpuszczenia preparatu. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Powstająca zawiesina jest naturalną cechą produktu.
OSTRZEŻENIAKobiety w ciąży, karmiące piersią oraz osoby z zaburzeniami czynności nerek przed zastosowaniem preparatu powinny skonsultować się z lekarzem.
saszetka preparatu zawiera 3 g sacharozy, co stanowi 0,3 jednostek chlebowych.
Osoby chorujące na cukrzycę oraz przyjmujące leki przeciwcukrzycowe przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem.
Nie należy stosować u pacjentów z ciężką niewydolnością nerek.
PRZECHOWYWANIEPrzechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej.
Chronić przed światłem i bezpośrednim działaniem słońca.
PRODUCENT / DYSTRYBUTORSolinea Sp. z o.o. Sp. K.
Elizówka 65
21-003 Ciecierzyn
INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWANie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Dla zdrowia ważna jest zróżnicowana dieta oraz zdrowy tryb życia.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Nie należy stosować preparatu w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik preparatu.
Nie należy spożywać po upływie daty minimalnej trwałości.